11 mei 2023

Handig! Voorbereiding voor eventuele buitenzonwering

Vlakkelichtkoepel doorvoer in opstand

Een buitenzonwering op uw Vlakkelichtkoepel is zeer functioneel tegen zonnewarmte en hinderlijke zonneschijn. Maar het is wel een investering. En misschien valt het in de praktijk wel mee hoe hinderlijk de zon is. Voor die situatie is het goed om te weten dat een buitenzonwering ook altijd ook achteraf geplaatst kan worden.

Als dit een reële optie is, dan is het waarschijnlijk slim om ter voorbereiding daarvan nu vast een elektra-doorvoer in de opstand te laten aanbrengen. Zo'n doorvoer kan uitsluitend bij een vrijstaande uitvoering.

Van binnenuit gezien is deze doorvoer onzichtbaar, de opstand blijft ongewijzigd. De voorziening loopt met een flexibele pvc elektra buis van onder door de opstand en komt er met een afneembare bocht aan de buitenzijde uit. De doorvoer is voorzien van een trekdraad om bij plaatsing de aansluitkabel eenvoudig door te trekken.

Indien deze voorbereiding wordt besteld, dan wordt bij de levering van de Vlakkelichtkoepel direct ook de juiste zonweringkabel (4,5 meter lange rubberen 4x0,75mm² kabel met gegoten Hirschmann stekker) meegeleverd. 

Voor de kosten hoeft u deze voorbereiding niet te laten: € 40,= ex btw. Deze optie is ook aan te vinken in de prijscalculator op de website.

Kijk voor alles over buiten- en binnenzonwering op: bijpassende zonwering

Betaalmogelijkheden