Thermische isolatie

Zowel de ruit, de opstand als de aansluitingen zijn uitstekend geisoleerd. Daardoor heeft het gehele produkt een zeer goede (lees: lage) wamtedoorgangscoefficient, die wordt uitgedrukt in de U-waarde. 

U-waarde

De geïsoleerde daklichten en lichtstraten van Vlakkelichtkoepel hebben een uitstekende isolatiewaarde. Waar veel traditionele kunststof lichtkoepels een U-waarde hebben van 2,8 W/m2K (dubbelschalige lichtkoepel) of zelfs 5,3 W/m2K bij een enkelschalige lichtkoepel heeft het HR++ isolatieglas van de vlakkelichtkoepel een U-waarde van 1,1 W/m2K volgens NEN-EN 673. Bij Triple glas ligt deze waarde zelfs op slechts 0,6 W/m2K. Lees hier hier meer over de glasuitvoeringen.

De geïsoleerde opstand heeft isolatiewaarde van maar liefst 0,67 W/m2K. De vlakkelichtkoepel heeft geen koudebruggen en is compleet thermisch gescheiden. Op verzoek kan de isolatiewaarde van het gehele daklicht/lichtstraat in een specifieke maat en beglazing worden opgegeven.

Compleet in één geheel


De Vlakkelichtkoepels van Heruvent B.V. zijn daarnaast zeer luchtlekdicht. De vlakkelichtkoepel wordt namelijk altijd compleet in één geheel geleverd. Hierdoor is er vrijwel geen luchtlekverlies. Dit voorkomt dat warmte op ongewenste plekken de ruimte verlaat.

De isolatie kan nog verder verbeterd worden door de optioneel mee te leveren mastiekhoeken. Deze worden schuin tegen de lichtkoepel aangeplaatst. Hierdoor kan het dakleer onder een hoek tegen de lichtkoepel worden geplakt waardoor een extra dikke opstand wordt gecreëerd.

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

Alle producten hebben een uitstekende isolatiewaarde. Kies zelf de gewenste afmetingen en de uitvoering van het glas. 


Bereken prijs

Betaalmogelijkheden