Een lichtstraat voor passief huis

Passiefhuis Daklicht Vlakkelichtkoepel

Lichtstraat met het beste isolatieglas voor een passiefhuis

Voor de bouw van een passiefhuis, is een goede isolatie van alle gebouwelementen van groot belang. Voor lichtstraten geldt hierbij dat triple beglazing een grote bijdrage levert aan de isolatiewaarde. Maar dat alleen is zeker niet genoeg. De opstand en vooral de aansluitingen zijn van het grootste belang.

Standaard al duurzaam

Het begrip "duurzaam" is inmiddels helaas een container begrip geworden. En wordt ook vaak misleidend gebruikt. Maar niet bij Vlakkelichtkoepel. Al onze geisoleerde daklichten en lichtstraten zijn standaard al goed tot zeer goed geïsoleerd en ook uitermate luchtdicht.

Maar dan is er ook nog de overtreffende trap beschikbaar: het Passiefhuis Daklicht en het Vacüum Glas Daklicht. Lees alles over onze Duurzaamste Daklichten: hier.

Passiefhuis Daklicht Vlakkelichtkoepel
Passiefhuis Daklicht Vlakkelichtkoepel

Gecertificeerd

Zonder onafhankelijke, externe, beoordeling van de toegepaste lichtstraat kun je er niet op vertrouwen dat deze echt voor Passief Bouwen geschikt is. Het Passiefhuis Daklicht van Heruvent beschikt over dit certifcaat.

Lees meer over passief bouwen: hier.

Download

de Produktflyer van het Passiefhuis Daklicht: hier.

De voordelen van een lichtkoepel in een passiefhuis

Een lichtkoepel kan dus bijdragen aan een betere energie-efficiëntie en een gezondere leefomgeving in een passiefhuis. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van een lichtkoepel op een rijtje gezet:

  • Natuurlijke verlichting vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.
  • Een warmer huis doordat er meer zonlicht naar binnen komt en je huis op een natuurlijke manier verwarmd.
  • Daglicht heeft een positieve invloed op ons welzijn en kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en een vermindering van stress.

Waarom is een lichtstraat belangrijk voor een passiefhuis?

Een lichtkoepel kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van een passiefhuis door middel van natuurlijke verlichting. Natuurlijke verlichting vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting en kan daardoor het energieverbruik verminderen. Daarnaast wordt het huis ook opgewarmd doordat er meer zonlicht binnenkomt waardoor het binnen warmer wordt.

Een lichtkoepel kan ook bijdragen aan de gezondheid van de bewoners door de toetreding van daglicht. Daglicht heeft een positieve invloed op ons welzijn en kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en een vermindering van stress.

Het installeren van een lichtkoepel in een passiefhuis

Het installeren van een lichtkoepel in een passiefhuis moet zorgvuldig gebeuren om ervoor te zorgen dat er geen luchtlekken ontstaan en de isolatiewaarde van het huis niet wordt aangetast. Het is daarom aan te raden om een professional in te schakelen voor de installatie van een lichtkoepel.

Bij de installatie van een lichtkoepel moet er rekening worden gehouden met de juiste plaatsing en afwerking. Zo moet de lichtkoepel op de juiste manier worden ingepast in het dak, zodat er geen luchtlekken ontstaan. Daarnaast moet de lichtkoepel ook goed worden afgewerkt om ervoor te zorgen dat er geen vocht of vuil kan binnendringen.

Prijs berekenen

Betaalmogelijkheden