Toepassing op groendak

De voordelen van een groendak

Een groendak heeft vele voordelen ten opzichte van een traditioneel uitgevoerd dak. Door het aangebrachte groen is er sprake van een betere warmtewerendheid en wordt water langer vastgehouden. Daarnaast wordt het vaak als visueel aantrekkelijk ervaren en draagt het bij aan biodiversiteit.

Daklichtelementen in een groendak zijn hierop een uitstekende aanvulling. Vlakkelichtkoepels zijn zeer geschikt voor montage op een groendak. Inmiddels zijn er meerdere groendaken in Nederland voorzien van vlakke lichtkoepels van Heruvent B.V..

Soorten groendaken

De vlakke lichtkoepels zijn te gebruiken op verschillende soorten groendaken. Bijvoorbeeld voor een onderhoudsvriendelijk extensief groendak met beplanting zoals sedum (dit zijn een soort vetplantjes), heide, grassen of kruiden. Door de goede isolerende eigenschappen van de lichtstraten bieden ze een grote meerwaarde. Door de lage opbouw van de daklichten vallen deze als het ware weg in het groen.

Groendak Vlakkelichtkoepel
Groene Dakopbouw voorzien van vlakkelichtkoepels
Vlakkelichtkoepel op een sedumdak

Lichtkoepel compleet in één geheel

De lichtstraten van Heruvent B.V. zijn daarnaast zeer goed geïsoleerd. De vlakkelichtkoepel wordt namelijk altijd compleet in één geheel geleverd. Er zijn geen onderbrekingen van het glas met roeden. Hierdoor is er vrijwel geen luchtlekverlies. Dit voorkomt dat warmte op ongewenste plekken de ruimte verlaat.

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

De producten zijn prima toepasbaar op groendaken. Kies zelf de gewenste afmetingen en de uitvoering van het glas. 


Bereken prijs

Betaalmogelijkheden