Geluidsreductie

Zeer hoge reductie van geluid

Er zijn steeds meer plaatsen waar omgevingsgeluid van bijvoorbeeld een drukke weg of spoorwegovergang hinderlijk is. Ook het geluid van harde regenbuien kan storend worden. Gelukkig hebben de isolatieruiten (HR++ of Triple glas) in de vlakkelichtkoepel een uitstekende geluidsreducerende werking. Afhankelijk van de dikte van de ruit, wat weer afhankelijk is van de afmeting, kan een geluidsreductie worden behaald van 35-38dB. Een traditionele kunststof lichtkoepel met drie schalen behaalt ongeveer een geluidreductie van 28dB (Rw). Het is goed om te realiseren dat de decibel een exponentiële maat is, dat wil zeggen dat bij stijging van het lawaai met drie dB, het geluidsniveau verdubbelt!

Extra: geluidsreducerende folies

Voor sommige situaties is goed niet goed genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een omgeving in de buurt van een vliegveld. Of een geluidsstudio die geen hinder mag opleveren. In die gevallen is het slim om af-fabriek de gelaagde binnenruit van zogenaamde SoundControl folies te laten voorzien. Die hebben dezelfde functie als de "gewone" PVB-folies (tegenhouden UV-straling tegen en letselveilig), maar zorgen daarnaast voor extra geluidsreductie. Uiteraard zijn ook de SoundControl folies transparant. Dit is op aanvraag, neem contact  op voor meer informatie.

Lichtstraat bepaalt woongenot

Geluid door omgevingslawaai kan het woongenot verstoren en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. De Rijksoverheid schrijft hierover op haar website: "Omgevingslawaai is de belangrijkste veroorzaker van slaapstoornissen. Ook kan geluidsoverlast leiden tot hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten." Het is daarom van belang om te kiezen voor een lichtstraat of lichtkoepel met isolatieglas. Het glas neemt een groot gedeelte van het omgevingslawaai weg.

Het RIVM heeft een tool ontwikkeld waarmee u de geluidsbelasting in uw omgeving kunt bekijken.

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

Alle producten hebben een uitstekende geluidsreducerende werking. Kies zelf de gewenste afmetingen en de uitvoering van het glas. 


Bereken prijs

Betaalmogelijkheden