Kwaliteit & Garantie

Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Met prestaties die veel beter zijn dan de minimale eisen zoals in het Bouwbesluit zijn opgenomen. In combinatie met de pre-fab (kant-en-klaar) aanlevering bent u daarom gegarandeerd van een zorgeloos product.

Kwaliteitsproduct

 
De vlakke lichtkoepels van Heruvent B.V. worden geproduceerd in Nederland. Het productieproces is aan strenge kwaliteitscontrole onderhevig. Daarnaast wordt ieder product altijd nog bij een eindcontrole geïnspecteerd voordat het naar de klant gaat. Ook is er een jaarlijkse externe audit van het productieproces, volgens de KOMO voorschriften.  

De gebruikte materialen zijn van topkwaliteit. Het glas wordt geleverd conform NEN 2608-2 en voldoet aan de klasse 1B1 van NEN 12600. De aluminium profielen zijn vervaardigd volgens eigen ontwikkelde extrusie-mallen. Aluminium in het zichtwerk aan de buitenzijde is altijd geanodiseerd. Hierdoor wordt de corrosieweerstand verhoogd en blijft het materiaal langer mooi. 

Het toegepaste hout bij de Veranda Daklichten is op de best mogelijke wijze gedroogd (thermisch gemodificeerd) en voldoet aan de hoogste duurzaamheidsklasse: I (25 jaar).

Alle geïsoleerde producten zijn vanzelfsprekend volledig koudebrugvrij.

100% getest

Onze producten zijn uitvoerig getest voordat ze in het leveringsprogramma worden opgenomen.

Goed om te weten is dat deze testen plaatsvinden door onafhankelijke test instituten, zogenaamde Notified Bodies. In Nederland is dit SKG-IKOB, in Duitsland het ift Rosenheim. Deze laboratoria hebben al onze productgroepen volgens Initial Type Testing beproefd en geclassificeerd volgens de relevante normen. De uitkomsten zijn uitstekend en bij Vlakkelichtkoepel op te vragen. Het gaat daarbij tenminste om:

    • minimale luchtlekverliezen 
    • weerstand tegen windbelasting
    • waterdichtheid
    • doorvalveiligheid

Verder zijn er nog diverse andere berekeningen en testen uitgevoerd. Waaronder:

  • glassterkte berekeningen (Kenniscentrum Glas); brandwerendheids testen (Peutz); verouderings- en duurzaamheidstesten (BDA); thermische isolatie berekeningen (BDA, Passiv Haus Institut) en meer.

Kortom: de producten van Vlakkelichtkoepel voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Van sommige externe testen is er een video-opname gemaakt. Bekijk ze onder aan deze pagina.

10 jaar garantie

Door de uitstekende beheersing van het proces en het kwalitatief hoogwaardige eindproduct is Heruvent B.V. in staat om maar liefst 10 jaar garantie te geven op materiaalfouten. Graag wijzen we u op de voorwaarden waaronder deze garantie van toepassing is. Deze voorwaarden zijn ook gedeponeerd bij de KvK en daar op te vragen onder nummer 51017849.

Product testen door SKG-IKOB

Zie de CE testen op de de Vlakkelichtkoepel 2 Delen

Product testen door ift Rosenheim

Zie de CE testen op het Bedienbaar Daklicht en het Passiefhuis Daklicht

Betaalmogelijkheden