Bijpassende zonwering

Het is mogelijk om zonwering aan te brengen op een Daklicht of Lichtstraat van Vlakkelichtkoepel. Deze wordt na plaatsing van de lichtkoepel op het werk gemonteerd. De montage hiervan is ingebrepen in de prijs. De zonwering kan aan de buitenzijde of aan de binnenzijde worden aangebracht.

Let op: onze werkzaamheden beperken zich tot het mechanisch plaatsen en afstellen van de zonwering. Elektrische of bouwkundige werkzaamheden voeren wij niet uit. 

U kunt de prijs van de zonwering bij betreffende product zelf online berekenen.

Wij leveren uitsluitend zonwering voor onze eigen Vlakkelichtkoepels, niet voor lichtstraten van derden.

Buitenzonwering lichtstraat

Wat is het voordeel van zonwering aan de buitenzijde?

Aan de buitenzijde heeft u het voordeel dat de warmte van de zon grotendeels buiten de ruimte wordt gehouden. Ook wordt buitenzonwering buiten de dagmaat geplaatst, waardoor er geen verlies is van lichtinval. De buitenzonwering wordt elektrisch op- en afgerold middels een Somfy motor. Er kan worden gekozen voor bediening met een vaste schakelaar of bediening van de screen met een handzender. Het is ook mogelijk om met een speciale handzender meerdere doeken tegelijk of individeel te bedienen.

Powered by Somfy

Vlakkelichtkoepel buitenzonwering
Vlakkelichtkoepel buitenzonwering
Vlakkelichtkoepel buitenzonwering

Verschillende soorten buitenzonwering

De opbouw en grootte van de buitenzonwering hangt af van de afmetingen van het Daklicht of Lichtstraat. Om het gehele maatvoerings-bereik van de Vlakkelichtkoepel in te kunnen vullen, zijn er 3 varianten buitenzonwering: Type 1, 2 en 3. Het type volgt uit de dagmaat van de lichtkoepel en is dus geen keuze. Wel zijn er keuzes in doekkleur, bediening en kleur van de omkasting van de zonwering.

In deze brochure Buitenzonwering staan alle uitvoeringen en mogelijkheden vermeld.

Zonwering lichtkoepel
Lichtkoepel zonwering
Zonwering lichtstraat
Zonwering lichtstraat

Binnenzonwering lichtstraat

Het is ook mogelijk om zonwering aan de binnenzijde van de lichtstraat of daglicht aan te brengen. In dat geval wordt nadat de lichtkoepel is geplaatst eerst ter plaatse de precieze binnenmaat opgemeten. Omdat die maat vanwege afwerking kan verschillen.

De binnenzonwering met spandraden (dunne kabeltjes die het doek strak houden) en handbediening is de goedkoopste uitvoering. Daarbij zijn de spandraden altijd in het zicht, dus ook in open toestand. Het alternatief is binnenzonwering met zijgeleiders, hand- danwel elektrisch bediend. Bij handbediening wordt de zonwering middels een meegeleverde stok geopend en gesloten. 

Bekijk de brochure binnenzonwering voor alle mogelijkheden.

Betaalmogelijkheden