5 redenen om je lichtstraat te vervangen

Lichtstraat vervangen

Wil jij een bestaande lichtstraat vervangen door een moderne en energiezuinige lichtstraat?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn dé specialist op het gebied van lichtstraten en helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Bereken prijs

Waarom een lichtstraat vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt overwegen om je oude lichtstraat te vervangen. Hieronder hebben wij 5 veel voorkomende oorzaken op een rij gezet.

1. Slechte isolatie

Een van de belangrijkste redenen om de lichtstraat te vervangen, is wanneer deze niet meer goed isoleert.

Een slecht geïsoleerde lichtstraat kan namelijk zorgen voor warmteverlies en daarmee een hogere energierekening. Door deze te vervangen door een geïsoleerde variant, kunt je dus flink besparen op jouw energiekosten.

Lichtstraat opstand goede isolatie
Nieuwe lichtstraat

2. Beschadigingen

Beschadigingen kunnen zorgen voor lekkages, een verhoogde kans op inbraak en andere problemen.
Als de lichtstraat beschadigd is, dan is het vaak verstandig om deze te vervangen in plaats van te repareren.

Zeker als je twijfelt over de inbraakwerendheid van de beschadigde lichtstraat.

3. Een verouderde uitstraling die niet meer past bij de woning

Als de uitstraling en het ontwerp van je huidige lichtstraat niet meer past bij de stijl van jouw woning, is dat een goede reden om deze te vervangen. Door de lichtstraat te vervangen door een variant die beter past bij de stijl van jouw woning, kunt je ervoor zorgen dat jouw huis er weer mooi en verzorgd uitziet.

Moderne lichtstraat
lichtstraat met zonwering

4. Creëren van meer comfort

Een nieuwe lichtstraat kan zorgen voor meer comfort in jouw woning. Zo kun je kiezen voor een grotere variant bijvoorbeeld. Op die manier realiseer je nog meer natuurlijk licht. Ook kun je kiezen voor beter glas. Een lichtstraat met modern HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas zorgt voor een betere isolatie en daarmee een aangenamere temperatuur in jouw woning.

Ook kun je kiezen voor extra opties, zoals zonwering, om het comfort in jouw woning te verhogen.

5. Als investering om de waarde van de woning te verhogen

Een nieuwe lichtstraat kan zorgen voor een waardevermeerdering van jouw woning. Potentiële kopers hechten namelijk veel waarde aan een woning met veel lichtinval en een moderne uitstraling. Door te investeren in een nieuwe lichtstraat, kun je dus niet alleen genieten van meer comfort, maar ook van een hogere verkoopwaarde van jouw woning. Een lichtstraat is dan ook een goede investering om de woning passief te maken en zo dus een passiefhuis te realiseren.

Prijs berekenen

Lichtstraat als investering in de woning
Betaalmogelijkheden