Montage instructie

Alle produkten op deze website zijn volledig pre-fab. Het is dan eigenlijk ook beter om te spreken over een 'plaatsings instructie'. Te monteren valt er immers nauwelijks iets: het produkt wordt kant-en-klaar geleverd. Maar montage is nu eenmaal een gangbaar begrip, en daarom noemen we het toch zo.

U ontvangt bij opdracht een montage instructie

Het produkt wordt altijd compleet in één geheel op een houten pallet aangeleverd. Montage is eenvoudig: het bestaat hoofdzakelijk uit het vastschroeven van de lichtkoepel op het dak en het inplakken van de dakbedekking. Er is nauwelijks verschil tussen de plaatsing van een Vlakkelichtkoepel en een Veranda Daklicht.

Een veel gestelde vraag is wat de afmeting van de daksparing dient te zijn. Ook dat is eenvoudig. De gecommuniceerde produktafmetingen zijn de dagmaten en dat is dezelfde als de sparingsmaat. Dat is ook duidelijk te zien op de technische tekening.

Deze foto's laten de 5 stappen zien: hijsen / randbalk voorbereiden / vastschroeven / dakbedekking aanbrengen / eindresultaat.

De handleidingen zijn hier te downloaden: Handleidingen

Lichtkoepel plaatsen: Zelf doen of overlaten aan een professional?

In de praktijk is het vaak dat degene die de dakwerkzaamheden verricht ook de koepel plaatst. En vaak is dat een professional, zoals een aannemer, timmerman of dakdekker. Deze draagt dan dus de verantwoordelijkheid voor o.a. het maken van de dakconstructie, het hijsen en het plaatsen van het daklicht en het waterdicht en netjes afwerken. Als u zelf handig bent dan is het ook mogelijk om de glaskap zelf te plaatsen. Er zijn diverse handleidingen te vinden voor het monteren van een lichtkoepel op een vlak dak. 

De vlakke lichtkoepel heeft een aluminium inplakflens die rechtstreeks op het platte dak kan worden bevestigd met (inbraakwerende)schroeven. Daarop komen de optioneel meegeleverde mastiekhoeken die u dichtplakt met dakbedekking. Door de druiprand is de bovenzijde van het dakbedekking afgeschermd.

Bekijk de instructie-video:

Betaalmogelijkheden