Brandveiligheid

De standaard Vlakkelichtkoepel bestaat al uit niet of nauwelijks brandbare materialen. Om gegarandeerd 60 minuten een brand binnen het compartiment te houden is er daarnaast de specifiek brandwerende uitvoering.

Brandveilige materialen

De vlakkelichtkoepel wordt gemaakt van brandveilige materialen. De eerste stap bij brandveiligheid is het voorkomen van brand. Doordat de vlakkelichtkoepel een opstand heeft van aluminium levert deze bij contact met een brander geen brandgevaar op. De kern van de lichtkoepel is voorzien van brandvertragend PIR. Een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met goede brandvertragende werking.

De vlakkelichtkoepel bestaat uit:

HR++ of Triple veiligheidsglas
Brute aluminium opstand aan de buitenzijde
Brandvertragend hoogisolerend PIR
RAL9010 aluminium binnenzijde
Steenwol mastiekhoeken

Naast de standaard vlakkelichtkoepel hebben we ook brandwerende vlakkelichtkoepels in ons assortiment. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

60 minuten Brandwerend Daklicht

In sommige situaties wordt er door het lokale bevoegd gezag geeist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden. Voor deze situaties heeft Vlakkelichtkoepel een speciale 60 minuten brandwerende uitvoering ontwikkeld en laten testen bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz).

Deze brandwerende daklichten worden prefab geleverd waarbij het HR++ glas reeds is verwerkt in de opstand. Het glas heeft gelaagd veiligheidsglas aan de onderzijde en ligt onder een lichte hellingshoek voor goede afwatering. Lees meer over het Brandwerende Daklicht.

RE of REI classificatie

Europese wetgeving maakt onderscheid in RE classificatie (integriteit en vlamdoorslag) en REI (integriteit, vlamdoorslag en thermische isolatie). Vlakkelichtkoepel kan beide versies aanbieden, beiden voorzien van brandwerend HR++ veiligheidsglas. De RE classificatie is een stuk lichter en prijsgunstiger. U kunt bij het bevoegd gezag, meestal de gemeente, navragen welke uitvoering is vereist. Het RE Brandwerend Daklicht is verkrijgbaar in afmetingen tot 230x90cm en 120x120cm en alles daarbinnen op elke 5cm interval. De REI uitvoering is verkrijgbaar in de maximale afmeting van 220x90cm of kleiner op elke 5cm. 

Wilt u meer weten over dit produkt?


Brandwerend Daklicht

Betaalmogelijkheden