Creëer comfort en woonplezier met een lichtstraat op je platte dak

Licht maakt alles mooier. En wonen een stuk aangenamer. Niet gek dus dat lichtstraten snel in populariteit zijn toegenomen. Een lichtstraat is een soort extra raam dat je in een bestaand of nieuw plat dak creëert. Met een lichtstraat op een plat dak vergroot je de inval van natuurlijk daglicht en komt zelfs de donkerste ruimte tot leven. En met meer dan 900 standaardmaten in allerlei uitvoeringen is er altijd een lichtstraat die bij je woning past.

De voordelen van een lichtstraat

Een lichtstraat verhoogt het wooncomfort en biedt door zijn uitgebreide mogelijkheden tal van voordelen. Onderstaand enkele fijne voordelen waarvan jij geniet op een rij:

 • Creëert een zee van daglicht in de ruimte
 • Vergroot het ruimtelijk gevoel in huis
 • Prefab, dus kant-en-klaar en geen risico op bouwfouten
 • Uitstekende isolatie tegen temperatuur, lucht en geluid
 • Stijlvol design met veel glas
 • Zowel vrijstaand of tegen de gevel aan te plaatsen

Mogelijkheden lichtstraat

De lichtstraat op plat dak biedt bijna oneindig veel mogelijkheden. Zowel qua design, gebruiksopties als afmeting. Wist je dat:

 • Zelfs een lichtstraat van 760 cm nog tot de standaardmaten behoort?
 • Ook leverbaar is als een lichtstraat die te openen is?
 • Zowel met 1 of 2 tussenstijlen verkrijgbaar is?
 • Naar wens uit te rusten is met zonwering?
 • 100% getest is en 10 jaar garantie heeft?

Daarnaast loopt vuil en water ook nog eens ongehinderd weg, waardoor de lichtopbrengst optimaal blijft. Dus of je nu een klein dakoppervlak hebt of juist een groot plat dak met ruimte voor meerdere lichtstraten, met meer dan 900 standaardmaten bieden we altijd wel de lichtstraat die bij jouw plat dak past.

Een lichtstraat voor elke woning of werkruimte

Een lichtstraat kan voor elke woon- of werkruimte een prachtige aanvulling zijn op je woning. Denk bijvoorbeeld aan je serre, de nieuwe aanbouw of je slaapkamer. Maar ook die werkkamer die best wat extra daglicht mag gebruiken. Hierbij heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo zijn er lichtstraten van kunststof, hout en aluminium. Vooral aluminium is een veelgekozen keuze. Qua glas is gelaagd hoogrendementsglas (HR+ of HR++) tegenwoordig de standaard.

Prijzen van een lichtstraat

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten van een lichtstraat. Dit hangt echter heel erg af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de afmeting, gekozen opties en het materiaal. We begrijpen bij Vlakkelichtkoepel.nl dat prijs een belangrijke factor is. Daarom bereken je eenvoudig de richtprijs voor jouw lichtstraat met onze handige calculator. Zo weet je binnen een paar klikken welke investering nodig is om jou te laten genieten van meer licht én wooncomfort in huis. En wist je dat je al een lichtstraat hebt vanaf 900 euro? Een waardevaste investering die wonen en leven nog fijner maakt.

Prijs berekenen

Vraag het onze lichtstraat specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een lichtstraat voor je platte dak? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze specialisten kijken graag met je mee naar de beste oplossing voor jouw woonruimte.

Contact

Betaalmogelijkheden