Waterdichtheid

Waterdichtheid

Uitvoerig getest door onafhankelijke instanties

De vlakkelichtkoepels zijn uiteraard regenwaterdicht. De HR++ isolatieruit wordt compleet verlijmd in de opstand waardoor water geen kans heeft om binnen te dringen. Het glas wordt opgenomen in een geïsoleerde opstand met PIR isolatie en aan zowel binnen als buitenzijde aluminium.

Het onafhankelijk testinstituut SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) heeft de vlakkelichtkoepel getest op onder andere waterdichtheid. Tijdens de beproeving is de vlakkelichtkoepel in meerdere klassen getest. De lichtstraat heeft alle tests glansrijk doorstaan. Tijdens de tests is gedurende een uur 36 liter water per minuut over de vlakkelichtkoepel gesproeid. Daarnaast is de waterdichtheid gecontroleerd bij een onderdruk van 300 Pascal en 650 Pascal. Ook hierbij is geen waterlekkage vastgesteld.

Duurzaamheidstest

Veroudering in klimaatkamer


Onafhankelijk testinstituut BDA / Kiwa heeft diverse typen vlakkelichtkoepels getest in een klimaatkamer. Hierbij zijn wisselende klimaatomstandigheden nagebootst om in versneld tempo de gevolgen van veroudering te kunnen beoordelen. De vlakkelichtkoepels hebben deze test glansrijk doorstaan. Na een verouderingsperiode die overeenkomt met 10 jaar in West-Europees klimaat is geen negatieve verandering van de waterdichtheid geconstateerd door de onderzoekers. Rapport hiervan is op verzoek verkrijgbaar bij Heruvent B.V.

 

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

Alle producten hebben een uitstekende waterdichtheid. Kies zelf de gewenste afmetingen en de uitvoering van het glas. 


Bereken prijs

Betaalmogelijkheden