Geïsoleerde lichtstraat

Waterdichte en geïsoleerde lichtstraten

Als toonaangevende leverancier van hoogwaardige lichtstraten begrijpen we bij Vlakkelichtkoepel.nl de behoefte van onze klanten aan betrouwbare en waterdichte oplossingen.

Je bevordert met de lichtstraat direct de isolatiewaarde en verlaagt zo het energieverbruik van je woning.

Bespaar energie door het plaatsen van een geïsoleerde lichtstraat

Tegenwoordig wordt goede isolatie van woningen steeds belangrijker. Dit speelt dan ook steeds meer een grote rol bij het aanschaffen van een lichtstraat.

Een lichtstraat is niet alleen een uitstekende manier om een ruimte van natuurlijk licht te voorzien. Je bevordert ook direct de isolatiewaarde en het energieverbruik van je woning. 

Doordat een geïsoleerde lichtstraat zonlicht doorlaat, wordt je huis op een natuurlijke en passieve manier warmer. Zo bespaar je dus energiekosten doordat je minder kunstmatige licht hoeft aan te zetten en je huis uit zichzelf al warmer wordt wanneer de zon lekker schijnt.

Waterdichte lichtstraat geschikt met geïsoleerde opstand

Onze lichtstraten zijn uiteraard volledig regenwaterdicht en geschikt voor wisselende klimaatomstandigheden. De HR++ isolatieruit wordt compleet verlijmd in de opstand waardoor water geen kans heeft om binnen te dringen. Het glas wordt opgenomen in een geïsoleerde opstand met PIR isolatie aan zowel de binnen als buitenzijde van het aluminium.

Onafhankelijk getest door het SKG

Het onafhankelijk testinstituut SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) heeft onze lichtstraten getest op onder andere waterdichtheid. Tijdens de beproeving is de lichtstraat in meerdere klassen getest. De lichtstraat heeft alle tests glansrijk doorstaan.

Tijdens de tests is gedurende een uur 36 liter water per minuut over de vlakkelichtkoepel gesproeid. Daarnaast is de waterdichtheid gecontroleerd bij een onderdruk van 300 Pascal en 650 Pascal. Ook hierbij is geen waterlekkage vastgesteld.

Lichtstraten getest tegen veroudering in klimaatkamer

Onafhankelijk testinstituut BDA / Kiwa heeft diverse type lichtstraten getest in een klimaatkamer. Hierbij zijn wisselende klimaatomstandigheden nagebootst om in versneld tempo de gevolgen van veroudering te kunnen beoordelen.

De vlakkelichtkoepels hebben deze test glansrijk doorstaan. Na een verouderingsperiode die overeenkomt met 10 jaar in West-Europees klimaat, is geen negatieve verandering van de waterdichtheid geconstateerd door de onderzoekers. Het rapport hiervan is op verzoek verkrijgbaar bij Heruvent B.V.

Bereken de prijs van jouw lichtstraat

Onze lichtstraten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne bouw- en renovatieprojecten. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmeting en vormen. Wanneer je een lichtstraat bij ons aanschaft, weet je dus dat deze lang mee zullen gaan en bestand zijn tegen alledaagse weersomstandigheden uit elk seizoen.

Hierdoor zijn de lichtstraten dus ook perfect geschikt voor plaatsing in een uitbouw of een veranda.

Via onze handige configurator kun je de gewenste maten invoeren, waarna je direct een prijsberekening te zien krijgt. Bereken de prijs van jouw lichtstraat en bestel direct voor een snelle levering.

Bereken prijs

Betaalmogelijkheden