Eigenschappen

De producten van Vlakkelichtkoepel | Heruvent B.V. zijn door onafhankelijke bedrijven uitvoerig getest op belangrijke producteigenschappen zoals: thermische isolatie, geluidsreductie, waterdichtheid, zondoorlaat, luchtlekdichtheid, brandveiligheid, inbraakwerendheid en doorvalveiligheid.

Thermische isolatie

De producten hebben een uitstekende isolatiewaarde.

Het geïsoleerde Daklicht of Lichtstraat wordt voorzien van HR++ veiligheidsglas of Triple veiligheidsglas. De geïsoleerde opstand heeft een hoge isolatiewaarde. Doordat het glas direct in de productie wordt verwerkt in de opstand heeft de vlakkelichtkoepel geen koudebruggen, is deze compleet thermisch gescheiden en heeft de lichtstraat een zeer hoge luchtdichtheid. Lees meer over de thermische isolatie.


Vlakkelichtkoepel geluidstest

Geluidsreductie

Zeer hoge geluidsreductie

Er zijn steeds meer plaatsen waar omgevingsgeluid van bijvoorbeeld een drukke weg of spoorwegovergang hinderlijk is. Ook het geluid van harde regenbuien kan storend worden. Gelukkig hebben de HR++ ruiten in de vlakkelichtkoepel een uitstekende geluidsreducerende werking. Afhankelijk van de dikte van de ruit, wat weer afhankelijk is van de afmeting, kan een geluidsreductie worden behaald van 35-38dB. Lees meer over de eigenschap geluidsreductie.

Waterdichtheid

Zelfs tijdens extreme omstandigheden blijft de vlakkelichtkoepel waterdicht

De vlakkelichtkoepels zijn uiteraard regenwaterdicht. De HR++ isolatieruit wordt compleet verlijmd in de opstand waardoor water geen kans heeft om binnen te dringen. Het glas wordt opgenomen in een geïsoleerde opstand met PIR isolatie en aan zowel binnen als buitenzijde aluminium. Het onafhankelijk testinstituut SKG-IKOB (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) heeft de vlakkelichtkoepel getest op onder andere waterdichtheid. Lees meer over de waterdichtheid.

Vlakkelichtkoepel

Luchtlekdichtheid

Geen lekkage van lucht

De HR++ of Triple isolatieglas ruit van de vlakkelichtkoepel wordt duurzaam verlijmd in de opstand. Ook de geïsoleerde opstand wordt luchtdicht geassembleerd. De lichtkoepel wordt in zijn geheel geleverd. Hierdoor is er dus sprake van een zeer hoge luchtlekdichtheid. Dit komt de uiteindelijke isolatiewaarde van de lichtkoepel ten goede. Lees meer over de luchtlekdichtheid


Brandveiligheid

Een lichtkoepel van aluminium en glas

De vlakkelichtkoepel wordt gemaakt van brandveilige (klasse A) en moeilijk brandbare (klasse B) materialen. De eerste stap bij brandveiligheid is het voorkomen van brand. Doordat de vlakkelichtkoepel een opstand heeft van aluminium levert deze bij contact met een brander geen brandgevaar op. De kern van de lichtkoepel is voorzien van brandvertragend PIR. Een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met goede brandvertragende werking. Lees meer over de eigenschap brandveiligheid. Voor situaties waar 60 minuten brandvertraging WBDBO wordt vereist is er het  Brandwerend Daklicht


Vlakkelichtkoepel

Inbraakwerendheid

SKG Inbraakwerendheidsklasse 2

De vlakkelichtkoepel is getest door SKG-IKOB op inbraakwerendheid. Hierbij is getest volgens Nederlandse en Europese norming: NEN 5096:2011 en EN1627:2011. De vlakkelichtkoepel kwam glansrijk door de beproeving en heeft inbraakwerendheidsklasse 2 behaald wat vereist is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Lees meer over inbraakwerendheid of bekijk het Komo attest.

Politie Keurmerk Veilig Wonen
Doorvalveiligheid

De vlakkelichtkoepel is getest op doorvalveiligheid

Onafhankelijk laboratorium SKG-IKOB heeft weerstand tegen stootbelastingen uitgevoerd op alle uitvoeringen van de Vlakkelichtkoepel. Deze beproeving is genormeerd en wordt verricht d.m.v. het laten vallen van lederen zak van 50 Kg gevuld met glasparels. Zo wordt gesimuleerd dat een persoon op het glas valt. Lees meer over de doorvalveiligheid.

Compleet product

Prefab lichtstraat compleet met opstand

Uniek aan de vlakkelichtkoepel is de levering compleet met glas reeds verwerkt in de geïsoleerde opstand. Het product is hierdoor zeer eenvoudig te monteren. Er behoeft op het dak geen opstand te worden gemaakt. Dit scheelt enorm in bouwfouten, arbeidsuren en luchtdichtheid van het product. Bovendien is de complete lichtstraat, inclusief de opgaande wanden en ruit voorzien van het KOMO productcertificaat inbraakwerendheid.

Betaalmogelijkheden