Glasuitvoeringen

kies voor isolatieglas tussen HR++ of Triple. Eventueel voorzien van een warmtewerende coating. Speciale wensen zijn ook mogelijk. Veiligheidsglas is bij Vlakkelichtkoepel standaard, in alle gevallen.


Keuzes in isolatieglas

Diverse mogelijkheden

De belazing van de Vlakkelichtkoepel kan standaard worden uitgevoerd in:

  • HR++
  • HR++ warmtewerend
  • HR++ matglas
  • Triple
  • Triple Warmtewerend
  • Triple matglas

Met dit pakket wordt het overgrote gedeelte van klantvragen ingevuld. Toch een wens voor een andere glasspecificatie? Geen probleem. Neem contact met ons op, zeer waarschijnlijk kunnen we aan uw vraag voldoen.

Om een keuze te maken kunt u de volgende afwegingen maken:

zonnewarmte

:


wordt het onder het glas te warm, denkt u? kies dan voor warmtewerende coating of Triple glas. Lees hieronder meer over zondoorlaat
 
prijs

:


het toevoegen van een extra coating, folies of een glasblad kost iets meer. HR++ is de goedkoopste variant. In de prijscalculator kunt het verschil direct zien.
 
isolatiewaarde

:


HR++ glas heeft een prima waarde, maar Triple is echt zeer goed. Lees hieronder meer over de isolatiewaarden van glas
 
privacy

:


wilt u inkijk voorkomen? Kies dan voor matglas. Dit wordt ook opaalglas of melkglas genoemd
 
geluidsreductie

:

is bij alle varianten heel goed en kent onderling nauwelijks verschillen. Voor zware situaties (nabij vliegveld, geluidsstudio e.d.) bestaat er ook extra-geluidsreducerend glas
 
gewicht : Triple glas is 10 Kg/m² zwaarder dan HR++ glas 
 
beloopbaar :
als beloopheid een vereiste is, lees dan verder bij Beloopbaar Daklicht


Waaruit hoeft u niet te kiezen, dus wat is standaard:

veiligheidsglas 


:


   gelaagd veiligheidsglas is altijd standaard voorzien, bij al onze produkten. De samenstelling wordt berekend volgens NEN 2608-2 en voldoet aan de klasse 1B1 van NEN 12600
 
spouwvulling : is altijd Argon-edelgas gevuld. Mede daarom ook de hoge isolatiewaarde
 
afstandhouder

:

wij passen het beste type toe, namelijk thermisch gescheiden. En ook de meest onopvallende, namelijk zwart
 
niet-beloopaar

:


alleen het Beloopbaar Daklicht is beloopbaar. Alle andere produkten zijn niet-beloopbaar, ook niet incidenteel


Isolatiewaarden van glas

HR++ versus Triple

Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde, uitgedrukt in Watt per m² per graad Kelvin. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. HR++ glas heeft een U-waarde van circa 1,1 W/m²K volgens EN673. Dat is al veel beter dan het actuele Bouwbesluit vereist (1,6 W/m²K). 

Maar wilt u de hoogste isolatiewaarde, kies dan voor Triple glas. Hiervan is de isolatiewaarde maar liefst 0,6 W/m²K volgens EN673.

Triple glas wordt daarnaast ook gekozen voor hoger wooncomfort, omdat bij extreme weersomstandigheden de Triple ruit aan de binnenzijde minder afkoelt dan bij HR++ isolatieglas. Daardoor is Triple glas ook uitermate geschikt voor woningen met een lage temperatuur verwarming (LTV) zoals bijvoorbeeld een woning met alleen vloerverwarming.

Licht- en zondoorlaat

Van alle bovengenoemde afwegingen zijn in de praktijk vaak de isolatiewaarde en de zogenaamde LTA- en ZTA waarden de belangrijkste.


LTA           :     lichttoetredingsfactor. Oftwel, het percentage licht - dus zichtbare straling - dat het glas doorlaat
 
ZTA

:

zontoetredingsfactor. Oftwel het percentage zonnewarmte - infrarood straling- dat het glas doorlaat


Een open ruimte heeft daarom een LTA en ZTA van beiden 100 (%). Elk materiaal, ook transparant glas, houdt iets van de straling tegen. Hoeveel dat is, hangt af van de samenstelling en opbouw. 

Bijvoorbeeld: HR++ met warmtewerende coating laat maar iets minder licht (LTA) door dan standaard HR++. Maar daarentegen wel slechts tweederde van de warmte (ZTA). Lees hier meer over zon- en lichtdoorlaat.

Betaalmogelijkheden