12 april 2021

Maximale dieptemaat Veranda Daklicht / Veranda Lichtstraat is tijdelijk 1250 mm.

Veranda Daklicht

Voor wie de markt volgt is het geen verrassing: de verkrijgbaarheid van goed en duurzaam hout is momenteel zeer lastig. Levertijden en prijzen lopen snel op. In onze productgroep voor ongeïsoleerde situaties, Veranda Daklicht / Veranda  Lichtstraat, passen wij alleen het beste hout toe, namelijk thermisch gemodificeerd. Het grote pluspunt van dit hout is niet alleen dat het er prachtig uitziet maar bovenal dat het als gevolg van het gespecialiseerde drogingsproces nagenoeg geen vocht meer bevat. Hierdoor werkt het hout niet meer en neemt het ook geen vocht meer op. Kortom, dit blijft mooi en heeft de hoogste duurzaamheidsklasse (klasse I).  

Het probleem is alleen dat dit thermisch gemodificeerde hout momenteel moeilijk verkrijgbaar is. Maar in plaats van daarom voor een mindere houtsoort te kiezen die wel verkijgbaar is houden we vast aan de kwaliteit. De concessie die we daarvoor moeten doen is dat we tijdelijk een dieptemaat (= de afschot zijde) tot maximaal 1250 mm kunnen aanbieden (i.p.v. max. 2000 mm zoals normaliter). 

We hopen en verwachten dat dit v.a. september weer teruggedraaid kan worden. Tot die tijd is de maximale diepte van een Veranda Daklicht / Veranda Lichtstraat dus 1250 mm.

We vertrouwen erop dat onze klanten het kunnen waarderen dat we vasthouden aan kwaliteit.

Betaalmogelijkheden