Zijn alle producten van Vlakkelichtkoepel.nl inbraakwerend?

Alle Vlakkelichtkoepels zijn voorzien van het KOMO productcertificaat inbraakwerendheid klasse 2. Dit is vereist voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Hierbij is getest volgens Nederlandse en Europese norming: NEN 5096:2011 en EN1627:2011. 

De vlakkelichtkoepel wordt compleet geassembleerd aangeleverd. Eenmaal vastgeschroefd en ingeplakt is het vrijwel ondoenlijk om via de vlakkelichtkoepel een pand te betreden. Het glas is compleet geïntegreerd met de opstand. Doordat HR++ isolatieglas uit meerdere lagen bestaat, en met veiligheidsfolie is samengesteld is deze vrijwel ondoordringbaar voor inbrekers. In tegenstelling tot het glas dat gebruikt wordt in ramen en deuren bestaat het glas in een vlakkelichtkoepel uit 3 ruiten. Een buitenruit, een luchtspouw en twee binnenruiten. Tussen de twee binnenruiten bevindt zich een onzichtbare folie die de ruiten bij elkaar houden in geval van glasbreuk. Hierdoor ontstaat een obstakel voor inbrekers dat vele malen groter is dan bijvoorbeeld een isolatieruit in de achterdeur. 

De productie wordt hiervoor jaarlijks geinspecteerd door onafhankelijk keurinstituut SKG. Lees meer over inbraakwerendheid.       

Betaalmogelijkheden