Brandwerende daklichten

Alttekst Alttekst

Zowel 30 als 60 minuten brandwerend

Heruvent B.V. heeft een unieke range brandwerende daklichten. Deze zijn getest door onafhankelijk brandlaboratorium Peutz. Ze zijn geclassificeerd volgens Europese norm EN 1365-2:2015 en houden een brand 30 minuten of 60 minuten in het brandcompartiment. Wilt u de brochure van de brandwerende vlakkelichtkoepels bekijken, klik dan hier.

Naast deze speciale brandwerende daklichten leveren we ook standaard vlakkelichtkoepels. Wilt u daar meer informatie over hebben, klik dan hier.

speciale brandwerende lichtstraat brandwerend daklicht brandwerende lichtstraat
getest op 30 en 60 minuten brandwerendheid

30 minuten of 60 minuten brandwerende lichtkoepel

In sommige situaties wordt er door het lokale bevoegd gezag geeist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden. Voor deze situaties heeft Heruvent B.V. een speciale 30 en 60 minuten brandwerende uitvoering ontwikkeld en laten testen bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz). Deze brandwerende daklichten worden prefab geleverd waarbij het HR++ glas reeds is verwerkt in de opstand. Het glas heeft gelaagd veiligheidsglas aan de onderzijde en ligt onder een lichte hellingshoek voor goede afwatering. Indien u interesse heeft in deze speciale uitvoering neem dan contact op.

RE of REI classificatie

We leveren 2 verschillende soorten brandwerende vlakkelichtkoepels. Europese wetgeving maakt onderscheid in RE classificatie (integreteit en vlamdoorslag) en REI (integriteit, vlamdoorslag en thermische isolatie). Heruvent kan beide versies aanbieden. Beide met HR++ veiligheidsglas. De RE classificatie is een stuk lichter en prijsgunstiger. U kunt bij het bevoegd gezag, meestal de gemeente, navragen welke uitvoering is vereist. Beide zijn verkrijgbaar in 30 en 60 minuten brandwerendheid. De RE brandwerende lichtstraat is verkrijgbaar in afmetingen tot 230x90cm en 120x120cm en alles daarbinnen. De REI uitvoering is verkrijgbaar in de maximale afmeting van 220x90cm.

Heeft u interesse in brandwerende lichtkoepels?

Neem contact op

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • HR++ veiligheidsglas
  • Compleet met brandwerende opstand geleverd