Dakkoepel voor passiefhuis

dakkoepel voor passiefhuis
Triple beglazing in een vlakke dakkoepel

Daklicht met het beste isolatieglas

Voor de bouw van passiefwoningen is een goede isolatie van alle gebouwelementen van groot belang. Voor daklichten geldt hierbij dat triple beglazing een grote bijdrage levert aan de isolatiewaarde. Heruvent B.V. produceert daklichten op maat waarbij u in vrijwel alle uitvoeringen ook kunt kiezen voor triple glas in plaats van het standaard HR++ glas. Uiteraard is dit glas voorzien van gelamineerde veiligheidsbeglazing aan de binnenzijde.

daglicht vlakkelichtkoepel
Daglicht is gezond

Gezond door daglicht

Daglicht heeft grote invloed op het beter functioneren van de mens. Hoe meer daglicht hoe beter de nachtrust. Daglicht is een levende vorm van licht. Het heeft een hoge intensiteit en blijkt een positieve gevoelswaarde te hebben. Een dakkoepel met triple beglazing op uw woning of passiefwoning heeft daarom meer voordelen dan enkel de isolatiewaarde. Bovendien heeft triple beglazing een nog betere geluidswerendheid waardoor u minder hinder ondervind van omgevingsgeluid en regeninslag.

dakkoepel
Isolatie en luchtdichtheid zijn van belang

locatie dakkoepel bij passiefhuis

Belangrijke warmtebronnen van een passiefhuis zijn de zon, bewoners en apparaten. Om de warmtewinst door de zon te optimaliseren worden op het noordelijke halfrond de meeste verticale ramen aan de west-, zuid- en oostgevel gepositioneerd. Ramen in de noordgevel worden zo veel mogelijk vermeden. De warmte van de passieve warmtebronnen worden door de goede thermische isolatie en goede kierdichtheid binnengehouden. Dakkoepels kunnen het beste worden voorzien van drievoudige beglazing om zodoende zoveel mogelijk warmte in de woning te behouden.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!