Lichtstraat voor in de keuken

In veel huizen vormt de keuken het hart van de woning. Steeds minder vaak wordt de keuken alleen gebruikt om te koken. Veel mensen gebruiken deze ruimte ook als zitplek om lekker lang te tafelen of te borrelen met familie of vrienden. We leven hier dus steeds meer, wat maakt dat deze ruimte ook moet voldoen aan onze huidige wensen van comfort en licht. In keukens is vaak een tekort aan natuurlijk licht. Dit komt dan doordat keukens niet direct aan de buitenzijde van het huis liggen of beperkte mogelijkheden hebben om voldoende daglicht binnen te laten. Het resultaat is een ruimte die donker en minder uitnodigend kan aanvoelen. De oplossing? Een lichtstraat.

Maatwerk oplossingen

Geen enkele keuken is hetzelfde,en daarom is maatwerk wel zo fijn wanneer je overweegt een lichtstraat te (laten) plaatsen. Of de ruimte nu groot of klein is, er zijn altijd specifieke wensen wat betreft de afmetingen en het ontwerp van een lichtstraat. 

Onze prijscalculator biedt de mogelijkheid om jouw lichtstraat volledig naar wens samen te stellen. Bij het configureren zie je direct wat de kosten zijn. Voeg eventueel eenvoudig extra opties zoals zonwering of een voorbereiding voor elektrische verlichting toe.

De voordelen van een lichtstraat in de keuken

Een lichtstraat in de keuken biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt het voldoende en prettig daglicht, wat direct er ook voor zorgt dat de ruimte groter lijkt. Daarnaast kan natuurlijk licht een positief effect hebben op je humeur en welzijn, waardoor de keuken een nog aangenamere plek wordt om te zijn. Bovendien kan een lichtstraat bijdragen aan energiebesparing, aangezien er overdag minder behoefte is aan kunstlicht.

Lichtstraat uitbouw

... en er is nog meer

Tot slot kan een lichtstraat de waarde van de woning ook verhogen. Natuurlijk licht is namelijk een gewild kenmerk en het kan daarom potentiële kopers in de toekomst aantrekken en daardoor de verkoopprijs van uw woning verhogen. Dit maakt de investering in een lichtstraat niet alleen waardevol voor het huidige leefcomfort in de keuken. Het is ook een langetermijninvestering in de waarde van jouw woning.

Technische specificaties en mogelijkheden

Bij Vlakkelichtkoepel bieden wij lichtstraten aan voor wie maximaal wil profiteren van natuurlijk zonlicht. Wat onze lichtstraten uniek maakt, is dat ze geschikt zijn voor grotere overspanningen, tot wel 760 centimeter. Naast het grote bereik, kunnen onze lichtstraten zowel vrijstaand als tegen de gevel worden geïnstalleerd.

Kenmerken van onze lichtstraten

  • Meer dan 900 standaard maten tot maar liefst 760 cm
  • Eenvoudige montage: prefab aanlevering
  • Elektrische voorbereiding voor verlichting
  • In alle glastypen mogelijk (HR++, Triple, Warmtewerend, Mat)
  • Zéér goede isolatie en strak design
  • Verkrijgbaar met zonwering
  • Water en vuil lopen ongehinderd weg
  • 100% getest en voorzien van 10 jaar garantie
Vlakkelichtkoepel overzichtsbrochure

Brochure

Meer weten over onze lichstraten voor jouw woonkamer? Download dan hier de brochure met meer informatie over de toepassing van onze lichtstraten.

Download brochure

Haal meer zonlicht in huis

Een lichtstraat van Vlakkelichtkoepel is de uitgelezen kans om jouw keuken te transformeren in een lichte, uitnodigende ruimte waar daglicht vrij spel heeft. Dankzij de uitgebreide maatwerkopties, kun je een lichtstraat creëren die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke wensen en specifieke behoeften.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor uw specifieke situatie? Bezoek dan onze prijscalculator. Hier kun je eenvoudig jouw lichtstraat samenstellen en krijg je direct een duidelijk beeld van de investering. Kies vandaag nog voor meer daglicht in je keuken en stel je lichtstraat samen!

Prijs berekenen

Betaalmogelijkheden