Lichtstraat in de badkamer

De badkamer is een plek van ontspanning en verfrissing. Daarom is extra belangrijk dat deze ruimte een gevoel van rust en ontspanning uitstraalt. Niemand wordt gelukkig van een badkamer zonder natuurlijk licht. En dit terwijl badkamers juist vaak worden ontworpen zonder ramen gezien het privacy aspect. Met een lichtstraat realiseer je toch meer daglicht in je badkamer zonder privacy op te geven. Behalve natuurlijk licht is ook ventilatie in de badkamer niet alleen prettig maar ook gezond.

Maatwerk oplossingen

Bij het selecteren van een lichtstraat, is maatwerk van groot belang. Niet elke badkamer is gelijk; de afmetingen, stijl en persoonlijke voorkeur spelen een grote rol in de keuze voor het juiste ontwerp. Het is mogelijk om een lichtstraat te configureren die niet alleen voldoet aan jouw wensen wat betreft hoeveelheid lichtinval, maar ook waar het gaat om ventilatie en bediening. Maak daarom gebruik van onze prijscalculator om de lichtstraat te ontwerpen. Zo zie je direct wat deze gaat kosten.

Privacy

Een balans vinden tussen het binnenlaten van natuurlijk licht en het beschermen van jouw privacy is cruciaal. Dit is waar Opaalglas en / of een zonwering komen kijken.

Opaalglas (ook wel: melkglas) is ondoorzichtig, maar laat nog wel veel daglicht  binnen. En wordt om die reden vaak in badkamers toegepast. Zonwering biedt niet alleen bescherming tegen overmatig zonlicht en warmte, maar zorgt ook voor privacy. Zeker in stedelijke omgevingen of woonwijken waar huizen dicht op elkaar staan, is het goed om te weten dat er dus verschillende manieren zijn om jouw privacy te waarborgen.

privacy bij lichtstraat in de badkamer

Vochtigheid

Anders dan in andere ruimtes, heeft de badkamer specifieke vereisten vanwege de hoge vochtigheidsgraad die er heerst.

Vocht en condens kunnen schade aanrichten aan minder duurzame materialen. En, indien niet tijdig geventileerd, zelfs tot schimmelvorming leiden. Daarom is het bij het kiezen van een lichtstraat voor de badkamer van belang om te letten op vochtbestendige materialen.

Onze lichtstraten zijn altijd voorzien van een dampdichte binnenafwerking waardoor in de constructie van de lichtstraat zelf geen condensatie kan ontstaan. Zo is de kwaliteit van de lichtstraat ook in vochtige omgeving duurzaam gegarandeerd.

Maar om de hele badkamer fris en vrij van langdurige condens te houden, is ook ventilatie nodig. Dat kan mechanisch maar ook natuurlijk, door het raam te openen.

Voor dat laatste hebben wij het bedienbaar daklicht in ons assortiment.

Daarmee kun je de gewenste ventilatieopeningen op iedere gewenste stand zetten. Naar keuze door middel van afstandsbediening of handbediend. Net zoals afgebeeld op de foto hiernaast.

De waarde van een lichtstraat in de badkamer

Een lichtstraat brengt een scala aan voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt het voor een natuurlijke lichtinval die de ruimte groter doet lijken, het nodigt ook meer uit en creëert een warmere sfeer. Dit heeft een goed effect  op de gemoedstoestand, omdat natuurlijk licht een bewezen positief effect heeft op het welzijn van mensen.

Daarnaast speelt een lichtstraat, zoals gezegd, een belangrijke rol in het weghouden van vocht door natuurlijke ventilatie. Tot slot kan een lichtstraat bijdragen aan een lagere energierekening door het gebruik van minder kunstmatig licht en kan het de woningwaarde verhogen.

Vlakkelichtkoepel overzichtsbrochure

Brochure

Meer weten over onze lichstraten voor jouw badkamer? Download dan hier de brochure met meer informatie over de toepassing van onze lichtstraten.

Download brochure

Overwegingen bij de aanschaf van een lichtstraat

De keuze voor een lichtstraat vereist een zorgvuldige overweging. Zo is het is belangrijk om te letten op de keuze van materialen; deze dienen bestand te zijn tegen de hoge vochtigheid in de badkamer en moeten onderhoudsvriendelijk zijn. Een goede isolatie is essentieel om warmteverlies te beperken en condensvorming tegen te gaan, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast is het van belang om na te denken over ventilatie en privacy mogelijkheden.

Kenmerken van onze lichtstraten

  • Meer dan 900 standaard maten tot maar liefst 760cm
  • Eenvoudige montage: prefab aanlevering
  • Elektrische voorbereiding voor verlichting
  • In alle glastypen mogelijk (HR++, Triple, Warmtewerend, Mat)
  • Zéér goede isolatie en strak design
  • Verkrijgbaar met zonwering
  • Water en vuil lopen ongehinderd weg
  • 100% getest en voorzien van 10 jaar garantie

Laat Meer Daglicht Binnen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een lichtstraat in jouw badkamer? Gebruik onze prijscalculator om je eigen lichtstraat samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor de zonwering als extra optie. Vul de gewenste afmetingen in en zie direct een accurate prijsopgave. Heb je  nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Prijs berekenen

Betaalmogelijkheden