Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel plat dak

Vlakke lichtstraat op plat dak

Heeft u een plat dak en wilt u meer natuurlijke lichtinval creëren in uw huis? Dan is een lichtstraat de beste oplossing. Ook wanneer het platte dak van zichzelf al een lichte hellingshoek heeft (tot 15 graden), kan de lichtkoepel gemonteerd worden.

In ons assortiment vindt u twee verschillende soorten lichtstraten. Afhankelijk van de gekozen maat bestaat de lichtstraat uit een frame (tot 380 cm) of uit twee delen (385 cm - 760 cm) die aan elkaar gekoppeld worden. Beide typen zijn geschikt voor montage in een plat dak.

De voordelen van een lichtstraat in een plat dak Allereerst zorgt de lichtkoepel ervoor dat er extra licht naar binnen komt. Zo lijkt de ruimte optisch groter en voelt deze prettiger en meer open aan. Daarnaast zijn de lichtstraten uitgerust met uitstekend HR++ isolatieglas of triple glas én zijn ze voorzien licht afschot zonder obstakels. Hierdoor blijft het een zeer fraai en laag element en lopen water en vuil toch ongehinderd weg.

  • Extra natuurlijk licht in huis
  • Zeer goede isolatie met HR++ of triple isolatieglas
  • Lichte helling waardoor regenwater eenvoudig wegloopt
  • Buitenzonwering is mogelijk
  • Eenvoudig te plaatsen in een plat dak
  • Duurzame kwaliteit
  • Gekeurd door het SKG op essentiële kenmerken (w.o. lucht- en waterdichtheid en weerstand tegen windbelasting)
  • Lage opbouw, en gaat daardoor harmonieus op in het dak
  • Grote glazen overspanningen, zonder onderbrekingen
  • Frameless design: Geen klemlijst, rubbers of profielen
daklicht plat dak

Lichtstraat in een plat dak monteren

De plaatsing van de lichtstraat kan eenvoudig (zelf) worden uitgevoerd. Zo kan deze rechtstreeks op het platte dak óf op een opstand geplaatst worden.

Onze vlakke lichtkoepels zijn voorzien van een handige inplakflens voor rechtstreekse montage. Nadat de opening in het dak gemaakt is, kan de lichtkoepel over het gat heen worden geplaatst. De inplakflens kan hierbij rechtstreeks op het dak worden bevestigd met (inbraakwerende) schroeven.

Daarna kunt u de (optioneel) meegeleverde mastiekhoeken op het platte dak, tegen de lichtstraat aan plaatsen. Tot slot kan deze met dakleer worden dichtgemaakt.

Welke soorten dakbedekking zijn geschikt?

De buitenzijde van de opstand is gemaakt van brute aluminium. Alle dakbedekkingen die daarop hechten kunnen worden toegepast. Het is wel van belang dat voor de aanbrengen van de dakbedekking de juiste voorbehandeling plaatsvindt. Denk hierbij aan het voorstrijken en het ontvetten bijvoorbeeld.

vlakke lichtkoepel plat dak

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

Alle onze lichtstraten kunnen geplaatst worden op een plat dak. Middels onze configurator kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren en de gewenste glas uitvoering kiezen. Start direct met het configureren van uw lichtstraat voor een plat dak.

Bereken prijs

Betaalmogelijkheden