Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel plat dak

Welke lichtkoepel is geschikt voor een plat dak?

Een vlakke lichtkoepel is een moderne en esthetische oplossing om meer natuurlijk licht in jouw woning of bedrijfsruimte te brengen. Onze lichtkoepels zijn perfect geschikt voor platte daken of daken met een lichte helling tot 15 graden.

Een lichtkoepel stelt je in staat om te profiteren van de voordelen van natuurlijk licht, zonder in te leveren op de isolatiewaarde van jouw woning.

De voordelen van een vlakke lichtkoepel

1. Het gevoel van buiten naar binnen halen

Het grootste voordeel van een vlakke lichtkoepel? Dat is ongetwijfeld het unieke gevoel dat het creëert. Denk aan de zonnestralen die 's morgens jouw woonkamer vullen, of het bekijken van de sterrenhemel vanuit het comfort van jouw eigen bed.

Het natuurlijke licht creëert niet alleen een ruimtelijk effect, maar het maakt de omgeving ook aangenamer en meer open. Het installeren van een vlakke lichtkoepel betekent dus echt het buitenleven meer naar binnen halen, zonder in te leveren op comfort.

2. Gezondheid en welzijn

Meer contact met daglicht heeft bewezen voordelen voor onze gezondheid en welzijn te hebben. Het bevordert onze productiviteit, verbetert onze stemming en helpt bij de regulering van onze biologische klok. Door een vlakke lichtkoepel te installeren, creëer je een natuurlijke en gezonde leefomgeving voor jezelf.

3. Een stijlvol statement

Een vlakke lichtkoepel is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan jouw woning. Het minimalistische, moderne design van onze vlakke lichtkoepels geeft jouw huis een luxueuze uitstraling. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan zowel het design als de functionaliteit van jouw woning.

4. Verhoogde woningwaarde en isolatie

Naast het verbeteren van jouw leefkwaliteit, kan een vlakke lichtkoepel ook de waarde van uw woning verhogen. Het is een aantrekkelijke feature voor potentiële kopers, vooral vanwege de extra lichtinval en het gevoel van ruimte dat het creëert. Bovendien zijn onze vlakke lichtkoepels uitgerust met uitstekend isolatieglas (HR++ of triple glas), waardoor u kunt genieten van een lichte en energie-efficiënte ruimte. 

Lichtstraat in een plat dak monteren

De plaatsing van de lichtstraat kan eenvoudig (zelf) worden uitgevoerd. Zo kan deze rechtstreeks op het platte dak óf op een opstand geplaatst worden.

Onze vlakke lichtkoepels zijn voorzien van een handige inplakflens voor rechtstreekse montage. Nadat de opening in het dak gemaakt is, kan de lichtkoepel over het gat heen worden geplaatst. De inplakflens kan hierbij rechtstreeks op het dak worden bevestigd met (inbraakwerende) schroeven.

Daarna kunt u de (optioneel) meegeleverde mastiekhoeken op het platte dak, tegen de lichtstraat aan plaatsen. Tot slot kan deze met dakleer worden dichtgemaakt.

daklicht plat dak
daklicht plat dak
daklicht plat dak

Welke soorten dakbedekking zijn geschikt?

De buitenzijde van de opstand is gemaakt van brute aluminium. Alle dakbedekkingen die daarop hechten kunnen worden toegepast. Het is wel van belang dat voor de aanbrengen van de dakbedekking de juiste voorbehandeling plaatsvindt. Denk hierbij aan het voorstrijken en het ontvetten bijvoorbeeld.

Bereken de prijs van uw Vlakkelichtkoepel

De prijs van een vlakke lichtkoepel is afhankelijk van de gekozen maat en het gekozen glas. 
Via onze online configurator kun je gemakkelijk jouw eigen lichtkoepel samenstellen en de prijs berekenen. Selecteer simpelweg de gewenste afmetingen en het type glas, en je krijgt direct de prijs te zien.

Bereken prijs

Betaalmogelijkheden