Lichtstraat van isolatieglas

lichtkoepel op platdak
Platte dak is voorzien van een vlakkelichtkoepel

Vlakke lichtkoepel op plat dak

De vlakke lichktoepels is bij uitstek geschikt voor montage op een plat dak. De lichtkoepel met HR++ isolatieglas heeft lichte helling. Hierdoor loopt het regenwater ook bij montage op een plat dak eenvoudig van de lichtkoepel af. Indien het platte dak van zichzelf al een lichte hellingshoek heeft (tot 15 graden) dan kan de vlakkelichtkoepel ook helemaal vlak worden uitgevoerd. De lichtkoepels zijn verkrijgbaar via de website Vlakkelichtkoepel.nl en leverbaar in heel Nederland en Vlaanderen.

Tegen gevel
Daklicht vlakkelichtkoepel tegen gevel

Montage op plat dak

Montage van de lichtkoepel kan eenvoudig plaatsvinden rechtstreeks op het dak of op een bestaande opstand. De vlakke lichtkoepels voor montage rechtstreeks op het plat dak hebben een handige inplakflens. Nadat een opening in het dak is gemaakt kan de lichtkoepel over het gat heen worden geplaatst. De inplakflens kan hierbij rechtstreeks op het plat dak worden bevestigd met (inbraakwerende)schroeven. Daarna worden de meegeleverde mastiekschroten op het platdak tegen de dakkoepel aan gezet en kan deze met dakleer worden dichtgemaakt.

inplakken dakbedekking inplakken dakbedekking inplakken dakbedekking inplakken dakbedekking

Welke soorten dakbedekking zijn geschikt?

De buitenzijde van de opstand is gemaakt van brute aluminium. Alle dakbedekkingen die daarop hechten kunnen worden toegepast. Het is wel van belang dat voor aanbrengen van de dakbedekking de juiste voorbehandeling (voorstrijken, ontvetten) plaatsvind.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!