Veel gestelde vragen

Maken jullie ook grotere lichtstraten?

Jazeker, we maken ook grotere lichtstraten, prefab geleverd. Deze bevatten dan 1 of meerdere ondersteunende kokers en noemen we de VlakkelichtkoepelXL. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld daklichten met dagmaat 380x135cm of 340x150cm produceren. Voor meer informatie kijkt u op dit gedeelte van de website: Vlakkelichtkoepel XL. Hier kunt u de tabel inzien met beschikbare afmetingen Tabel met alle beschikbare afmetingen en gewichten (pdf) .

Wat is de levertijd?

De levertijd bedraagt ongeveer 4 weken. Er zijn enkele voorraadmaten sneller kunnen worden geleverd. Na de bestelling nemen we contact met u op om een leverdatum af- te spreken.

Kan de vlakkelichtkoepel ook geheel vlak worden gemaakt?

Indien uw platte dak reeds een lichte hellingshoek heeft dan kan de vlakkelichtkoepel ook geheel vlak worden gemaakt. Dit dient u apart op te geven bij bestelling.

Hoe werkt de montage van de lichtkoepel?

De vlakkelichtkoepel wordt compleet geleverd met het glas reed verwerkt in de opstand. De montage bestaat uit het vastschroeven van de lichtstraat op het dak. Er zit een flens aan de lichstraat waardoor u de lichtstraat met schroeven kunt bevestigen aan het dak. Daarna dient te opstand te worden dichtgeplakt met dakbedekking.Door de druiprand is de bovenzijde van het dakleer afgeschermd.

Moet ik nog een opstand (laten) maken voor de vlakkelichtkoepel?

De vlakkelichtkoepel wordt altijd compleet met opstand in één geheel geleverd. Het glas zit al verwerkt in de opstand. U hoeft dus niet zelf nog een opstand te maken en bent dus verzekerd van een goede afdichting.

Zijn de daklichten voorzien van Komo attest inbraakwerendheid klasse 2?

Ja, zowel de standaard vlakkelichtkoepel, als de brandwerende en de zadeldak vlakkelichtkoepel zijn voorzien van het KOMO productcertificaat inbraakwerendheid klasse 2. De productie wordt hiervoor jaarlijks geinspecteerd door onafhankelijk keurinstituut SKG.

Wat is de netto maat waardoor daglicht naar binnen komt?

De netto dagmaten waardoor het zonlicht naar binnen komt zijn de dagmaten die u opgeeft of selecteert in de prijsberekeningsmodule.

Kan zonwering eventueel ook later worden aangebracht?

Ja, zonwering kan ook altijd nog later worden aangebracht. De kosten zijn gelijk aan de kosten die u zou hebben als u de zonwering direct bij aanschaf van de lichtkoepel besteld.

Levert u ook zonwering voor systemen anders dan uw eigen fabricaat daklichten?

Nee, we leveren alleen zonwering op daklichten van ons eigen fabricaat. Heeft u in het verleden een vlakkelichtkoepel aangeschaft en bent u op zoek naar een buitenzonwering of binnenzonwering? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Waar kan ik de vlakkelichtkoepel bezichtigen?

Op diverse locaties in Nederland en België zijn vlakkelichtkoepels te bezichtigen, bijvoorbeeld:

Dakwerken P. Bevers BvbA
Deken Sendenstraat 6, 2320 Hoogstraten, België
www.dakwerkenpeterbevers.be
+32 3 314 80 84

BMN Bouwmaterialen Deurne
Piet Mondriaanstraat 13, 5753 DJ Deurne, Nederland
www.bmn.nl

Tulp-Bijl Hout- en Bouwstoffen
Frankeneng 20, 6716 AA Ede, Nederland
www.tulpbijl.nl

Heruvent B.V.
Hoogveld 14
5431NW Cuijk

Levert u ook daklichten voor op een veranda, met veiligheidsglas?

Ja, voor niet geïsoleerde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een veranda, carport of overkapping leveren we de veranda-daklichten type StarSky. Deze hebben een houten opstand en zijn voorzien van veiligheidsglas. Er is tevens speciaal warmtewerend veiligheidsglas leverbaar. Zie verandadaklicht.nl voor meer informatie en prijzen.

Heeft u ook 30 minuten of 60 minuten brandwerende daklichten?

Ja, u kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of prijzen van deze brandwerende daklichten. Deze brandwerende lichtstraten zijn door onafhankelijk brandlaboratorium Peutz getest en zijn verkrijgbaar in classificatie RE of REI. Klik hier voor meer informatie over de brandwerende vlakkelichtkoepels .

Wat is het voordeel van een lichtkoepel met glas?

Lichtkoepels met glas zijn zeer duurzaam. Door de hoge isolatiewaarde bespaart u het milieu en uw portemonnee. Bovendien hebben de bijna vlakke lichtkoepels een zeer strakke uitstraling en zijn ze leverbaar met zonwerend of triple glas.

Laten deze daklichten UV straling door?

Onze daklichten zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas dat 99% van de UV straling tegenhoud. Hierdoor verkleurt uw interieur niet door het zonlicht.

In welke afmetingen is de lichtkoepel leverbaar?

De lichtkoepels zijn leverbaar in de volgende afmetingen:
Bij een dagmaat breedte tot en met 380cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 130cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 350cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 140cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 340cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 150cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 310cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 160cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 290cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 170cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 270cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 180cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 260cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 190cm
Bij een dagmaat breedte tot en met 250cm is een dagmaat lengte mogelijk tot 200cm

Maken jullie ook beloopbare vlakkelichtkoepels?

Jazeker, we maken beloopbare vlakkelichtkoepels tot een afmeting van 1,5m2 dagmaat. Deze zijn volledig vlak en worden ook compleet in 1 geheel met opstand geleverd. Ook de beloopbare vlakkelichtkoepels zijn voorzien van HR++ isolatieglas.

Levert u ook in Vlaanderen?

Vlakkelichtkoepels worden ook in België geleverd. Transportkosten naar Vlaanderen bedragen € 84,- per vlakkelichtkoepel excl. btw.

Hoe schuin mag het dak zijn?

De vlakkelichtkoepels zijn getest en geschikt voor toepassing op platte daken. Dit zijn daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden. De lichtkoepels dienen rondom in te worden geplakt met dakbedekking.

Kan de vlakkelichtkoepel in een pannendak?

Helaas is de vlakkelichtkoepel niet geschikt voor toepassing in een pannendak.

Welke soorten dakbedekking kunnen worden toegepast?

De buitenzijde van de opstand is van brute aluminium, alle gangbare soorten dakbedekking zijn geschikt om hierop aan te brengen. Volg hiervoor de instructie van de fabrikant van de dakbedekking.

Kan een bestelling retour?

Het recht van retour sturen en terugontvangen van het aankoopbedrag is alleen van toepassing op voorraadartikelen die direct leverbaar waren ten tijde van uw opdracht waarbij dat ook zodanig aan u is gecommuniceerd. Het retourrecht is dus niet van toepassing op producten met een levertijd, maatwerk of zonwering. U heeft het recht om voorraadartikelen binnen 14 dagen na ontvangst aan ons terug te sturen. Wanneer uw bestelling ons in onbeschadigde toestand bereikt krijgt u het aankoopbedrag teruggestort. De daklichten dienen liggend te worden vervoerd, transportkosten voor het retoursturen komen voor uw rekening. U kunt voor het terugsturen gebruik maken van dit model-retour formulier. U ontvangt het aankoopbedrag dan binnen 14 dagen na ontvangst van de retour ontvangen daklicht(en) op uw bankrekening.