Veel gestelde vragen

Maken jullie ook grotere lichtstraten?

Jazeker, het daklicht met 1 ruit gaat tot een maximale dagmaat van 380x70cm zonder onderbrekingen maar we maken ook grotere lichtstraten, prefab geleverd. Deze bevatten dan 1 of meerdere ondersteunende kokers en noemen we de Lichtstraat XL. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld diepere lichtstraten met dagmaat 380x135cm of 340x150cm produceren. Daarnaast is er de extra lange Lichtstraat 2 delen waarbij twee prefab-delen aan elkaar gekoppeld worden op het dak. Tot maar liefst 7.60cm. Voor meer informatie kijk je op dit gedeelte van de website: Lichtstraten .

Wat is de levertijd?

De levertijd bedraagt ongeveer 4 weken. Er zijn enkele voorraadmaten sneller kunnen worden geleverd. Na de bestelling nemen we contact met je op om een leverdatum af- te spreken.

Hebben jullie ook brochures?

U kunt onze brochures hier downloaden:

Productoverzicht - bekijk online of download PDF
Daklichten - bekijk online of download PDF
Lichtstraten - bekijk online of download PDF
Veranda daklicht - bekijk online of download PDF
Brandwerend daklicht - bekijk online of download PDF

Als u de brochures liever per post ontvangt dan kunt u deze hier aanvragen of telefonisch contact opnemen: +31 (0)485-310983

Kan de vlakkelichtkoepel ook geheel vlak worden gemaakt?

Indien het platte dak reeds een lichte hellingshoek heeft dan kan de vlakkelichtkoepel ook geheel vlak worden gemaakt. Dit dient apart op te worden geven bij bestelling.

Hoe werkt de montage van de lichtkoepel?

De vlakkelichtkoepel wordt compleet geleverd met het glas reed verwerkt in de opstand. De montage bestaat uit het vastschroeven van de lichtstraat op het dak. Er zit een flens aan de lichstraat waardoor de lichtstraat met schroeven kan worden bevestigd aan het dak. Daarna dient te opstand te worden dichtgeplakt met dakbedekking.Door de druiprand is de bovenzijde van het dakleer afgeschermd.

Moet ik nog een opstand (laten) maken voor de vlakkelichtkoepel?

De vlakkelichtkoepel wordt altijd compleet met opstand in één geheel geleverd. Het glas zit al verwerkt in de opstand. Je hoeft dus niet zelf nog een opstand te maken en bent dus verzekerd van een goede afdichting.

Zijn de daklichten voorzien van Komo attest inbraakwerendheid klasse 2?

Ja, zowel de standaard vlakkelichtkoepel, als de brandwerende en de zadeldak vlakkelichtkoepel zijn voorzien van het KOMO productcertificaat inbraakwerendheid klasse 2. De productie wordt hiervoor jaarlijks geinspecteerd door onafhankelijk keurinstituut SKG.

Wat is de netto maat waardoor daglicht naar binnen komt?

De netto dagmaten waardoor het zonlicht naar binnen komt zijn de dagmaten die je opgeeft of selecteert in de prijsberekeningsmodule.

Kan zonwering eventueel ook later worden aangebracht?

Ja, zonwering kan ook altijd nog later worden aangebracht. De kosten zijn gelijk aan de kosten die je zou hebben als je de zonwering direct bij aanschaf van de lichtkoepel besteld.

Leveren jullie ook zonwering voor systemen anders dan uw eigen fabricaat daklichten?

Nee, we leveren alleen zonwering op daklichten van ons eigen fabricaat. Heb je in het verleden een vlakkelichtkoepel aangeschaft en ben je op zoek naar een buitenzonwering of binnenzonwering? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Waar kan ik de vlakkelichtkoepel bezichtigen?

De daklichten en lichtstraten zijn te bezichtigen in onze productielocatie in Cuijk (te Noord-Brabant):

Heruvent B.V.
Hoogveld 14
5431NW Cuijk

Daarnaast zijn de onze vlakkelichtkoepels te bezichtigen bij bijvoorbeeld:
Van de Pol
Kosmonaut 22
3824 MK Amersfoort
www.vandepol.info

Belgiƫ:
Moeys
Paardenstraat 13
3060 Bertem
www.moeys.be

Leveren jullie ook daklichten voor op een veranda, met veiligheidsglas?

Ja, voor niet geïsoleerde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een veranda, carport of overkapping leveren we de veranda-daklichten type StarSky. Deze hebben een houten opstand en zijn voorzien van veiligheidsglas. Er is tevens speciaal warmtewerend veiligheidsglas leverbaar. Zie verandadaklicht.nl voor meer informatie en prijzen.

Zijn er beelden van het bedrijf waar de vlakkelichtkoepels worden gemaakt?

De daklichten en lichtstraten worden op maat geproduceerd in Cuijk (Noord Brabant). Hieronder is onze bedrijfsfilm te bekijken.

Heeft u ook 30 minuten of 60 minuten brandwerende daklichten?

Ja, je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of prijzen van deze brandwerende daklichten. Deze brandwerende lichtstraten zijn door onafhankelijk brandlaboratorium Peutz getest en zijn verkrijgbaar in classificatie RE of REI. Klik hier voor meer informatie over de brandwerende vlakkelichtkoepels .

Wat is het voordeel van een lichtkoepel met glas?

Lichtkoepels met glas zijn zeer duurzaam. Door de hoge isolatiewaarde bespaar je het milieu en uw portemonnee. Bovendien hebben de bijna vlakke lichtkoepels een zeer strakke uitstraling en zijn ze leverbaar met zonwerend of triple glas.

Laten deze daklichten UV straling door?

Onze daklichten zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas dat 99% van de UV straling tegenhoud. Hierdoor verkleurt uw interieur niet door het zonlicht.

In welke afmetingen zijn de daklichten en lichtstraten leverbaar?

Daklicht met 1 ruit tot maximaal 3.80cm: Afmetingen en gewichten voor de daklichten (pdf)
Lichtstraat XL: met 2 of 3 ruiten voor nog groter glasoppervlak dan daklichten: Afmetingen en gewichten voor de XL lichtstraat (pdf)
Lichtstraat 2 delen: voor extra breedte tot maximaal 7.60cm: Afmetingen en gewichten voor de 2 delen lichtstraat (pdf)
Lichtstraat Zadeldak. Deze lichtstraat kan tot 200cm vierkant of 280x150cm worden geleverd: Afmetingen en gewichten voor de Zadeldak lichtstraat(pdf)

Maken jullie ook beloopbare vlakkelichtkoepels?

Jazeker, we maken beloopbare vlakkelichtkoepels tot een afmeting van 2m2 dagmaat. Deze zijn volledig vlak en worden ook compleet in 1 geheel met opstand geleverd. Ook de beloopbare vlakkelichtkoepels zijn voorzien van HR++ isolatieglas. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Leveren jullie ook in Vlaanderen?

Zeker, Vlakkelichtkoepels worden ook in Belgiƫ geleverd. Transportkosten zijn zichtbaar in de prijsberekening.

Hoe schuin mag het dak zijn?

De vlakkelichtkoepels zijn getest en geschikt voor toepassing op platte daken. Dit zijn daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden. De lichtkoepels dienen rondom in te worden geplakt met dakbedekking.

Kan de vlakkelichtkoepel in een pannendak?

Helaas is de vlakkelichtkoepel niet geschikt voor toepassing in een pannendak.

Welke soorten dakbedekking kunnen worden toegepast?

De buitenzijde van de opstand is van brute aluminium, alle gangbare soorten dakbedekking zijn geschikt om hierop aan te brengen. Volg hiervoor de instructie van de fabrikant van de dakbedekking.

Kan een bestelling retour?

Het recht van retour sturen en terugontvangen van het aankoopbedrag is alleen van toepassing op voorraadartikelen die direct leverbaar waren ten tijde van uw opdracht waarbij dat ook zodanig aan u is gecommuniceerd. Het retourrecht is dus niet van toepassing op producten met een levertijd, maatwerk of zonwering. U heeft het recht om voorraadartikelen binnen 14 dagen na ontvangst aan ons terug te sturen. Wanneer uw bestelling ons in onbeschadigde toestand bereikt krijgt u het aankoopbedrag teruggestort. De daklichten dienen liggend te worden vervoerd, transportkosten voor het retoursturen komen voor uw rekening. U kunt voor het terugsturen gebruik maken van dit retour formulier. U ontvangt het aankoopbedrag dan binnen 14 dagen na ontvangst van de retour ontvangen daklicht(en) op uw bankrekening.