Glasuitvoeringen

Lichtstraat met HR++ isolatieglas ingeplakt met dakleer
Lichtstraat met HR++ isolatieglas ingeplakt met dakleer

Diverse mogelijkheden in soorten glas

De vlakkelichtkoepel kan worden uitgevoerd in standaard HR++ veiligheidsglas of in een zonwerende variant. Hierbij komt vrijwel net zoveel zonlicht binnen maar slechts tweederde van de warmte. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld HR++ melkglas te bestellen. Aangezien de lichtkoepels van vlakkelichtkoepel.nl op maat worden gemaakt zijn de mogelijkheden eindeloos.
Meer informatie over zonwerend glas

Onze lichtkoepels bevatten gelaagd veiligheidsglas. Samenstelling wordt berekend volgens NEN 2608-2 en voldoet aan de klasse 1B1 van NEN 12600. De lichtkoepels zijn niet beloopbaar (ook niet incidenteel).

Bereken prijs

Triple glas

lichtkoepel met triple beglazing
Lichtkoepel kan worden uitgevoerd met drievoudige beglazing

Hoger comfort

Het is ook mogelijk om de vlakkelichtkoepel te voorzien van driedubbele beglazing, ookwel triple glas genoemd. Hierbij wordt een nog betere isolatiewaarde behaald. Daarnaast zal de ruit aan de binnenzijde bij extreme weersomstandigheden minder afkoelen dan bij HR++ isolatieglas. Daardoor is triple glas ook goed toe te passen voor een hoger wooncomfort en uitermate geschikt voor woningen met een lage temperatuur verwarming (LTV) zoals bijvoorbeeld een woning met alleen vloerverwarming.