Geluidsreductie vlakkelichtkoepel

vlakke lichtkoepel glas
Isolatieglas in vlakkelichtkoepel

Zeer hoge reductie van geluid

Er zijn steeds meer plaatsen waar omgevingsgeluid van bijvoorbeeld een drukke weg of spoorwegovergang hinderlijk is. Ook het geluid van harde regenbuien kan storend worden. Gelukkig hebben de HR++ ruiten in de vlakkelichtkoepel een uitstekende geluidsreducerende werking. Afhankelijk van de dikte van de ruit, wat weer afhankelijk is van de afmeting, kan een geluidsreductie worden behaald van 35-38dB. Een traditionele kunststof lichtkoepel met drie schalen behaald ongeveer een geluidreductie van 28dB (Rw). Het is goed om te realiseren dat de decibel een exponentiële maat is, dat wil zeggen dat bij stijging van het lawaai met drie dB, het geluidsniveau verdubbeld!

lichtkoepels glas
Het dikke glas houdt veel omgevingslawaai tegen

Meer vermindering omgevingsgeluid met triple glas

De vlakkelichtkoepel kan tevens worden voorzien van triple beglazing. Dit extra dikke glaspakket houdt nog meer omgevingsgeluid tegen. Een standaard Triple ruit in een vlakkelichtkoepel kan het omgevingsgeluid verminderen met 38db. Met speciaal ontwikkeld geluidsreducerende triple beglazing kan zelfs tot 49db worden behaald.

Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien
Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien

Lichtstraat bepaalt woongenot

Geluid door omgevingslawaai kan het woongenot verstoren en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. De Rijksoverheid schrijft hierover op haar website: "Omgevingslawaai is de belangrijkste veroorzaker van slaapstoornissen. Ook kan geluidsoverlast leiden tot hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten." Het is daarom van belang om te kiezen voor een lichtstraat of lichtkoepel met isolatieglas. Het glas neemt een groot gedeelte van het omgevingslawaai weg.

Het RIVM heeft een tool ontwikkeld waarmee u de geluidsbelasting in uw omgeving kunt bekijken.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!