Brandveiligheid vlakkelichtkoepel

Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien
Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien

Brandveilige materialen

De vlakkelichtkoepel wordt gemaakt van brandveilige materialen. De eerste stap bij brandveiligheid is het voorkomen van brand. Doordat de vlakkelichtkoepel een opstand heeft van aluminium levert deze bij contact met een brander geen brandgevaar op. De kern van de lichtkoepel is voorzien van brandvertragend PIR. Een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met goede brandvertragende werking.

Naast de standaard vlakkelichtkoepel hebben we ook brandwerende vlakkelichtkoepels in ons assortiment. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

speciale brandwerende lichtstraat
30 minuten brandwerende of 60 minuten brandwerende lichtstraat (geen standaardproduct)

30 minuten of 60 minuten brandwerende lichtkoepel

In sommige situaties wordt er door het lokale bevoegd gezag geeist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden. Voor deze situaties heeft Heruvent B.V. een speciale 30 of 60 minuten brandwerende uitvoering ontwikkeld en laten testen bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz). Deze brandwerende daklichten worden prefab geleverd waarbij het HR++ glas reeds is verwerkt in de opstand. Het glas heeft gelaagd veiligheidsglas aan de onderzijde en ligt onder een lichte hellingshoek voor goede afwatering. Indien u interesse heeft in deze speciale uitvoering neem dan contact op.

Meer informatie over de brandwerende lichtkoepels vindt u op deze webpagina.

RE of REI classificatie

We leveren 2 verschillende soorten brandwerende vlakkelichtkoepels. Europese wetgeving maakt onderscheid in RE classificatie (integreteit en vlamdoorslag) en REI (integriteit, vlamdoorslag en thermische isolatie). Heruvent kan beide versies aanbieden. Beide met HR++ veiligheidsglas. De RE classificatie is een stuk lichter en prijsgunstiger. U kunt bij het bevoegd gezag, meestal de gemeente, navragen welke uitvoering is vereist. Beide zijn verkrijgbaar in 30 of 60 minuten brandwerendheid. De RE brandwerende lichtstraat is verkrijgbaar in afmetingen tot 230x90cm en 120x120cm en alles daarbinnen. De REI uitvoering is verkrijgbaar in de maximale afmeting van 220x90cm. Indien u interesse heeft in de brandwerende vlakkelichtkoepels van Heruvent B.V. neem dan contact op.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!